Utlovad film is comming up!

Hallådär!

Idag så har vi verkligen mest slappat lekt och kramats här hemma. Jätteskönt!
Jag var nyss inne hos grannen och lånade in deras kamera, för när de var barnvakt till mig så filmade dom lite, och en film är så ball att jag bara mååååste få visa er!

Här kommer den!


Nu ska vi återgå till soffan tror jag, sen ska jag äta gröt och gå och sova. Fortsätta öva på att somna ensam i sängen... Tråkigt. Men innan sovdags ska vi hinna busa lite till!

Jag har nog slutat försöka uppdatera på kvällen för blogg.se är så överbelastat på kvällen, så det här blir det sista för idag!

Godnatt // Coco


På Tisdag blir det shopping!

Har ju berättat att vi ska med Mia och Alex på stan på tisdag och shoppa, men tänkte att jag skulle dela med mig av den inspiration vi varit ute och haffat upp i förväg. Vi har fönstarshoppat en hel del i veckan och nu tänkte jag visa vad vi hittat :)

MEN FÖRST! Världens bästa tips, NAME IT har ett grymt erbjudande på bebisbodys! Kolla in det och klicka hem ett gäng, det ska vi garanterat göra!

Och här kommer inspirationsbilder!



Samtliga bilder kommer ifrån Lindex. Det är där vi ska gå lös tror jag!


Hörs senare poolers! // Coco


God luncn!

Hallådär!
Idag så vaknade jag inte hemma, utan inne hos pojkarna. Så förvirrande, men så spännande!!
Vi har lekt och busat hela förmiddagen och de filmade mig så ikväll kommer det en rolig folm på mig när Grann-pappan Mattias låter mig stå i hans hand! Jag har sån balans att jag skulle kunnat bli cirkusaktör!

Idag luktar mamma och pappa lite konstigt? Och dom är trötta och hålögda. Undrar vad de gjorde ute igår kväll?
Jag vet att jag i allafall hade det helt okej på min första övernattningsdate! Jag sov gott och jag vaknade på rätt sida och jag sov en skön sen-frukost inne hos dem inna jag fick komma hem igen.

Jag fick kalops till lunch idag igen :) Det ör nof min vaforit. Morfars favorit med! Jag ska bjuda honom när vi ses. Jag gillar att dela med mig av min mat, och så lånar jag numera gärna ut min napp med :) Jag är allt bra snäll!

Hörs senare! // Coco

Till grannen på nattningskalas!

Ikväll ska jag sova hos grannarna för mamma och pappa ska ut och svira omkring på stan.
Jag är överspeedad och kutar omkring och vill inte vila lite innan så ikväll kommer jag nog somna bums när jag landar på kudden. Hoppas de läser saga eller sjunger sånger för mig :) Ska bli kul att sova med Viggo och Malte!


En bild där jag är fyra månader och leker med Malte ocg Viggo

Det blir allt för idag. Nu ska jag snart byta lägenhet! Nattinatt! // Coco

Mina nya MLP grejor!

Hejsan! Mamma älskar My little ponys, så hon för över det på mig. Igår så fick jag en ny Body från Lindex (se bilden nedan.) Och några dagar innan det fick jag en My little pony bok som vi hittade i en fyndlåda på ICA. (Den understa bilden.)

Vi har idag börjat föra matdagboken som vi ska ha i fyra dagar för att en dietist ska kunna räkna ut om jag måste ha tillskott eller om jag klarar mig på det jag får i mig. Spännande och lite läskigt!




Tack för nu! Nu ska vi äta sen frukost och vila i soffan! // Coco

Hejsan allihopa!

När vi varit på mammas möte i Frölunda så fick vi massvis med sova-råd. Jag ska nu lära mig att somna ensam. Kan bli spännande här hemma ett tag framöver. Mamma och jag försökte i en timma att natta mig i min säng, medan mamma satt bredvid och läste bok. Tillsagd att ignorera mig. Jag charmade mamma ett antal gånger, sedan skärpte hon sig och vart svårflörtat.- Jag grät och grät men inget hjälpte. Fick nappen av mamma ett par gånger men jag somnade inte. Alldeles för upprörd! Sedan lyssnade vi på musik vid datorn, då somnade jag i mammas armar direkt!

Ska prova igen i kväll. Jag gillar det inte, men samtidigt så vill jag ju vara en stor tjej, och mamma säger att stora tjejer sover i egen säng... Men mamma sover ju med pappa i samma säng? Jag fattar verkligen inte.

***********************************************************************************

Som ni ser så är det en liten ändring på sidan uppe i hörnet. Mamma håller på och mixtrar. Om vi får ordning på det så ska annonserna hamna på något bättre ställe sedan. Men tillsvidare så får de sitta där uppe. Typiskt mamma och hålla på och sabba i min blogg va!?

************************************************************************************

Snart kommer pappa hem, då ska jag visa att jag kan leka "jaga mig" leken :) Ska bli kul! Man saknar pappa när han jobbar. Fast idag har det varit så mycket att göra så tiden har gått snabbt! Discot var mer än vanlig sångstund. Trevlig, men inte så skoj som vi hoppats på!


Här är jag med pappa och busar med Moas leksaksringar!

 

Hej på er // Coco



Bebis Disco och annat skoj!

God morgon kamrater!

Idag ska jag på Bebis Disco om bara några timmar. Jag ska vara svartklädd med ett rosa dödskalle linne över en långärmad svart body. Blir ganska fint, men jag har ganska lite spexiga kläder så mamma och jag ska handla kläder åt mig på Tisdag med Alex och Mia. Hoppas vi hittar massor av fina saker!

Efter discot ska jag och mamma till Frölunda Torg för ett möte och efter det ska vi till andra sidan stan för att prata med mammas chef! Vilken dag! Någonstans där i mellan måste vi komma på vad vi ska ge pappa till middag... ?

Nu ska jag iväg och leka igen! Eller nej vänta! Jag har två skojiga saker att berätta.

  1. Igår åt jag bra med mat två gånger på eftermiddagen och kvällen !!
  2. Mamma och jag kom på en lek tillsammans som vi lekte tills halv tio i gårkväll och ingen av oss ville sluta! Vi gjorde såhär: Mamma kröp snabbt bort från mig och lade sig i en hög på galvet och blundade. Sedan när jag kom nära så hoppade hon upp och skulle ta mig, så jag tvärvände och kutade allt vad kan junde, och OJ vad vi skrattade!! Älskar att bli jagad!

Jag är en spillevink!! HAHA
NU ska vi leka igen. Så att jag blir hungrig på frukostgröten. // Coco

Att somna ensam är svårt!

Jag tränar ofta på att somna ensam. Mamma lämnar mig i sängen på eftermiddagen för att jag ska sova. Jag blir arg och ropar efter mamma. Ibland dyker hon upp igen och ibland inte.

Här kommer en bild som mamma tycker var skojig. Jag nattade mig själv så länge att jag tillslut bara stupade rätt upp och den i fotändan av sängen. till och med utan nappen. Så trött kan man bli av att natta sig själv!!



Nu ska jag tydligen sova?? //Coco

På bvc!

Åh jag älskar BVC igen! Ett tag var jag lite rädd för dem men idag var det skoj att leka i väntrummet och att väga och mäta och träffa Eva var kanoners!
En liten väntrumsbild:


Jag vill nog ha en egen sån här bil när jag fyller år?!

***********************************************************************************

Nya mat direktiv är matdagbok, äta ensam med fingrarna och ha en egen sked när det bjuds på puré.
Vi ska även se till att få bättre gemensamma rutiner på maten så att jag får känna mig mera delaktig i middagarna. Svårt med en pappa som aldrig är hemma?! Jag och mamma får ta och laga middag tillsammans!

Mamma och pappa ska göra en månadsmeny med inköpslista. Kanske kan vara snäll och lägga upp den när den är färdig så ni mammaor kan ta del :)

***************************************************************************************

Efter BVC så gick vi till Moa och Emelie. Som sig bör en vanlig vardag :) Vi lekte och läste bok.
Och så fick jag äta mat hemma hos dem!  film kommer här!



Hej för nu // Coco

Mamma fixar!

Ett tappert försök att nå ut till nya läsare! Här länkar jag de som jag fått svar av på familjeliv.se

http://meandmymolly.blogg.se/

www.mybabydolls.blogg.se

gumsalumsa.blogg.se/


Någon mer som vill bli länkad och länka mig på sin blogg? Tjinga till så fixar vi lite nya läsare!

Kram Coco och Mamma Ellen

Leka med klossar!

Det var skoj! Jag gillar när mamma hittar på nya saker. Jag behöver nya saker för jag är så upp över öronen nyfiken på denna världen! Här är en liten bildserie på mig när jag leker med klossarna, presic som jag tipsade om i inlägget nedanför detta!







**********************************************************************************

Nu kommer snart mammas vän Mickan på besök. Jag har träffat Mickan när jag var liten, men jag minns inte henne så det ska bli spännande att träffa henne igen! Mamma bjuder på bullar och chokladbollar, önskar att jag med fick fika. Jag får bara kladdig banangröt som jag vägrar äta! BLÄÄH!

När mickan åkt hem igen ska mamma göra plättar till mig, för det är det enda jag äter! Jag ska få plättar med morot i och med blåbär i och med aprikos. Jag längtar! Jag har visat bestämt att det enda jag vill äta är det jag får äta själv. Och jäkla puré det kan man inte äta med bara händerna för det rinner genom fingrarna, det visade jag mamma igår! Pappa fick städa!

Hej på er nu ska vi plocka undan alla mina saker! // Coco

Pappadag!

Hejsan poolare!
Idag har jag lekt med pappa! Vi gick till öppna förskolan och sjöng sånger med Moa Och Emelie.
Sedan fick jag träffa pappas vän Martin. Vi lekte hela eftermiddagen nu är jag jätte trött!

Mamma har googlat fram vad sånna som jag gillar att leka, här kommer det:

9-12 månader


Sparka boll

Man behöver inte kunna springa för att sparka boll. Lägg en mellanstor och inte alltför tung boll framför dig, lyft ditt barn under armarna och sväng honom eller henne fram och tillbaks för att få kontakt med bollen. Hjälp bebisen "sparka" bollen på detta sätt. Detta tränar benmuskler och magmuskler, vilket är en bra förberedelse för fotboll "på riktigt" sedan!

Babels torn

Samla ihop olika föremål som cornflakeskartonger, lätta böcker, plastburkar, mjuka klossar och bygg ett torn tillsammans. Turas om att välta tornet när det är färdigt. Den roligaste biten brukar vara att se när det rasar - samtidigt en lektion i form och massa.

Titta på mig!

Ditt barn älskar att härma dig och kommer säkert att försöka borsta håret eller torka ansiktet som du gör. Du kan göra detta till en lek med andra rörelser, som att klappa händerna mot låren, lägga dem på huvudet, eller blåsa ut kinderna. Om du hittar på en egen sång kan ni samtidigt stimulera språket. Att lära sig härma är första steget mot låtsaslekar.

Jag är bara åtta månader men jag är ju ganska snabb med det mesta och leker lite hårdare än mina jämngamla så jag tror att vissa av dessa saker även kan passa mig!

För er lite mindre hittade vi detta:

6-9 månader


Dockteater

Klipp fingrarna av en gammal fingervante eller handske och klistra på ansikte i filt. Släpp sedan loss fantasin och visa ditt barn hur de dansar, sjunger, pussas, osv. Det kommer garanterat att roa och är utvecklande för fantasin.

In och ut

Bebisar älskar att tömma saker i denna ålder - din väska, plånbok, köksskåp, osv. Du kan göra detta till en lek. Fyll en plastbalja eller -bunke med säkra föremål som klossar, små kramdjur, skallror eller måttskedar. Hjälp bebisen lyfta och tömma ut innehållet och hjälps sedan åt att fylla behållaren igen. Hantering av olika föremål lär ditt barn om storlek, form och vikt och leken illustrerar koncept som stor och liten, tom och full.

Äventyrslek

Om ditt barn börjat krypa, kan du bygga en hinderbana av kuddar hemma. Håll dig på samma nivå och lek tittut bakom hindren, eller använd en leksak för att locka ditt barn att klättra. Denna lek utvecklar styrka, balans och koordination.

******************************************************************************************


Leker med Moas björnbok!

Nu blir det kvällsvila för mig! Tjipp // Coco

Tjabba i snön!

Hej alla busar!
Idag har jag och mamma varit ute en sväng i snökaoset, jag gillar att åka i vagnen när det är guppigt och hoppigt så hela vägen till VC (Dit mamma skulle på besök) så skrattade jag för vi hoppade så mycket!

Sedan gick vi till våra typ andra familjemedlemmar Emelie Jimmy och Moa. Moa och jag lekte lite men mest så lekte jag ensam, jag är ganska bra på att leka ensam idag tycker mamma :)

Nyss ramlade jag och slog i huvet så nu ska jag och mina föräldrar mysa i soffan och kramas.


En gammal bild får bli dagens sista. (fyra månader, ständigt tungan ute)




Och- jag matvägrar bättre än någonsin idag! HEPPHEPP! // Coco

Oh baby London

Hejsan vänner!
Igårkväll så var blogg.se sådär trögt igen så jag kunde inte skriva. så jag får väl ta ett extra inlägg nu på morgonen istället!

*****************************************************************************************

Här är jag och pappa när vi borstar tänderna!


Det där var det som gårdagens inlägg skulle handlat om :)
Jag tycker att det är kul att borsta mina gaddar, speciellt nu när det börjar rassla till och de vill ta sig upp, två är klara i nedre käken, men nu kliar det i övre så vi får se när det dyker upp flera inneboende i min mun :) Sålänge borstar jag på för det kliar så skönt!

*****************************************************************************************

Och så till dagens inlägg!

Hittade ett asballt klädmärke. Finns vissa återförsäljare i Sverige, men hemsidan är på engelska. Struntar i att länka, ni får Googla själva :) Men här är en snygg tröja därifrån!



Nu ska jag leka mera!! Sedan ska vi ut ovh gå för mamma ska till VC. // Coco

Lekdagar kommer ofta nu?! :)

PLAYDATE igen!

Oh hallådär, idag så tittade en massa folk förbi hos oss! Först kom ett par som jag knappt känner igen, Skåne och Sanna, det var ganska trevligt, vi visade Malaysia bilderna. Senare tittade "Pappas Mia" och hennes Roger och deras tokfransar Anton 2,5 och Lea åtta månader in på kaffe och bullar.

Och nu ganska nyss kom Emelie och Moa :)

 

Här är Roger som håller mig och Lea!

 

******************************************************************************

Ikväll ska mamma och pappa ha fredagsmys-tacos med Emelie, jag och Moa ska mest leka tror jag.

Ha en trevlig kväll så hörs vi kanske senare!! // Coco


Bloggar hos Emelie och Moa!

En kväll fylld av bus blev det!
Jag vägrar dock att äta, och sova. Här händer det för mycket!
Mamma ska få vin och mat :) Jag lånar leksaker och dräglar ner alla Moas saker!

Nu ska jag fortsätta stoja runt! In i dimman vänner!! // Coco

SNÖ!

Jisses vad det snöar polare!
Idag skulle vi handla kaffe och filter till pappa. Det tog oss mer än en halvtimma till coh från affären som ligger ett stenkast från vårt hus?! Mamma slet och kämpade med vagnen och jag låg där i och glodde på. HAHA!

Om vi orkar oss ut igen så ska vi till Moa och Emelie och Jimmy senare för att ha något att göra. Vi får se.
Lunchen fick jag i mig idag hos grannen. Mamma bara lurar mig helatiden!

Nu ska jag visa er lite av gardinalternativen vi tittat på. Mitt rum är ju fortfarande gardinlöst...?

Några är från tygpyssling.se



Vilken tycker ni? Jag ska ha en röd i allafall. Kanske inte ens någon av dessa, men jag vill ju titta runt innan jag bestämmer mig. Den i mitten är nog min favvo hittills. Men jag älskar ju giraffer...?

Vad är nummer två för djur? Vi låssas att det är en horn-lös giraff :)

ha det fint // Coco

PLAYDATE-DAY!

Hej vänner!

Idag hade vi lekdate här! Linn som e ny i gänget tittade förbi och lånade mina leksaker :) Vi hade superskoj alla tre och somnade tillslut av all lek! Sedan när vi vaknade så åt vi, och jag passade då på att äta en STOOOR lunch/middag! Mer än jag ätit på många många dagar! Mamma ser visst ljuset i tunneln.

Sedan kikade vi ut i snön en KORTIS! Verkligen en kortis blev det för vi skulle passa Viggo och Malte senare. Så vi fick skynda hem för nästa lekdate :) Vi byggde kojor, läste sagor och lekte med min zebra som jag köpt av dem!

Efter att de gått in till sitt, precis nyss, så bestämde jag mig för att ta natt nu med!

hörs i morgon!!


//Coco

Läser högt för mamma och pappa!

I måndags så bakade mamma och pappa semlor. Då passade jag på att släppa loss i köket, det här är en liten film på hur jag läser högt för mamma och pappa när de bakar!



Jag vet! Jag är bara FÖR kul! :)

***********************************************************************************

Till något helt annat. Idag sa mamma till mig på skarpen när jag drog i en sladd i datorn, tre gånger, den tredje gången så blev jag så rädd så jag började storgråta! Dumma mamma, dom börjar få grepp om mig!!

Och så ska jag väl skriva en liten rad om vad som sker idag!
Imorse så vaktade vi Viggo en stund, han hjälpte mig med gröten i morse! (TACK! - Mamma Ellen)
Sedan ritade han en fin bild och åt en apelsin.

Om några timmar kommer Moa och min nya vän LINN över på lekdate :) Vi ska bjuda på semlor. (Har massor i frysen) Sedan mot kvällen så ska jag leka med Viggo och Malte IGEN :)

*****************************************************************************************
Måste även be om ursäkt för igår, men mamma som skriver åt mig jobbade och sedan smet honiväg på kvällsbio så det blev inget bloggande igår för pappa är inte så bra på blogg :)

Ha en fin dag, hörs ikväll!! // Coco

Oii!

Mamma gillar OI-PUNK, gör ni? Vi googlade och hittade en ball barnklädesbutik. Oiidesign <---Klikca hem något fint!

Här är ett litet kollage på sådant som jag hittade som jag vill ha!



Alla kläder kostar under 200 kronor, tex så kostar de fräcka mössorna 125:- Som hittat om man vill ha en ball oldshool-tattoo mössa?!

**********************************************************************************************

Jag har varit inne hos Viggo och Malte och ätit plättar nyss. Jag åt fyra stycken!! Och hemma äter jag inga alls, eller alltså INGET alls. Så mamma var i schock och berömde mig som om det vore svårt att äta plättar eller nåt!? Oj, oj, oj säger jag bara. Kan hon inte bara inse att jag inte vill äta med HENNE... :)

Nu är det nog vilodags igen! // Coco

Pulka med grabbarna!

Vi knackade på i morse för att se om killarna ville leka lite med mig. Det ville dom, dom skulle ut och åka pulka så vi hakade på, men jag blev så trött av allt stoj så jag somnade rätt upp och ned i mamma famn där ute!

Nu ska jag vila vidare här inne och invänta lunch. Inte för att jag tänker äta, men det är ju trevligt med lunch :)
Och ikväll kommer pappa hem! Yey! Och ännu bättre, i morgon är det pappa-dag! Mamma jobbar och jag och pappa hittar på hyss utan att hon tjatar på oss!

om vi får tid ska jag lägga upp ett klipp där jag läser högt senare. Men just nu ska vi bara slappa :)


Tjabbah! // Coco

Morsan fixar och donar!

Ny header uppe!

finare än den gamla?

(Jag sover) // Coco

Designa din egen body!!

Oh vad jag har längtat efter den här grejen va!?
Letat lite då och då efter något sånt här men har aldrig hittat någon sida som haft bebis kläder. Men nu har jag hittat det och om kvalitén är god kan jag nog bli stammis här ;)

http://www.spreadshirt.se <------- Klicka och gör din egen body NU :)

Sån här vill jag ha! Mamma och jag på framsidan och hjärtan på baksidan!



Det är superkenkelt och går fort att göra. Man kan välja bland olika tryck och färger, eller som jag, rätta in ett tryck på mig själv :) Snyggt va?


Sov-time // Coco

Öroninflammation?!

Åh! Äntligen gav mamma mig plats att skriva!
Igår kunde vi inte updatera för den här sidan (www.blogg.se) är överbelastad av alla oss bloggare!

Jag har varit gnällig och det änns lite som om det är mitt signum dessa dagar! Jag blir aldrig riktigt frisk och nu verkar det som om öroninflammationen is back! Mamma har ett hästjobb om nätterna och jag önskar att jag kunde slippa ha ont och slippa be henne om tröst i ett, men jag lider ju!! Några örontips?? När mamma var liten fick hon vitlökar i öronen, det hjälpte inte och resulterade i mobbning på skolan... Följer alltså inte det tipset!

******************************************************************************************

Vi har fått hem en väldans massa FINA bilder på mig ifrån Emelie och Moa, dom har en lyx kamera och jag får glänsa som den sessa jag är!! här kommer ett smakprov!


*flirt flirt*

***************************************************************************************

Mamma ska fixa iordning korten till det bästa som går att få ut av dem sedan så ska vi ordna med en fotovägg för vår familj, mamma och pappa och jag ska hänga och dingla i hallen här i frölunda!

Nu så ska jag nanna en krtis så jag orkar med att leka hela kvällen! Vi har varit på öppna förskolan AXEL i förmiddags och lekt så jag är ganska trött!


Kram på er alla! // Coco

mamma lånar bloggen!

Hejsan, Mamma Ellen som det ska handla om idag!
Jag är med och deltar i en av FOKIS tävlingar om en T-shirt. Och i den tävlingen så ska man länka till den T-shirten man vill vinna och förklara varför man vill vinna den!

Shoppen där man ska leta ut sin t-tröja heter Phoenixtshirt.com

Den här tröjan har jag valt!

Jag tycker att den talar för sig självt! Ni som känner mig vet att jag avgudar de små färglada ponnyerna. Dessutom så är detta en punkig ponny, vilket avgjorde mellan de tre stycken olika med My Little Ponys som fanns att välja mellan.

Jag har det knapert om stålar så kläder är inget jag ofta unnar mig, dessutom fyller jag ju år snart (4/3) så det vore ju en kanonpressent att få vinna en najs tröja!!

Om man klickar på tröjan så kommer man in på Phoenix T-shirts hemsida och just hur man köper denna!
Unna även min favvo bloggerska ett besök geom att klicka på FOKIS där uppe!

Det var väl det! // Ellen

Host host host!

Blir visst aldrig frisk!
Men igår så var jag i allafall glad för vi bakade semlor och bjöd grannarna! Jag gillar verkligen Viggo och Malte!
Här kommer bilder från vårt lilla semelkalas!!


mmmmm, mums!


Seeeemlooooor!


Jag är kopplad!!

*****************************************************************************************

Om vi får tid så återkommer vi senare, men idag är det endel på schemat och tiden har redan tickat på lite väl snabbt!! (Till alla jag känner som är snoriga eller sjuka på annat vis- Krya på er!!)

Puss // Coco

Just ja, det är ju en viss dag idag!!



Önskar en LITEN Coco med familj!!

Här kommer rolig film!!

Nu ska ni alla få er ett gott skratt! På den här filmen är jag bara en vecka gammal. Ändå så fylld av humor!!
Snacka om att bjuda på sig själv!


*BRAAAAAK-SKIIIIT*

Haha, ja för just nu så var det nog bara det!

Hoppas ni skrattade åt mig, det gjorde vi här hemma!  // Coco

Pappa, Mamma, Barn. Min favoritstund.

Jaha, dålig idag med. Sov oroligt och kräks idag med, inte så mycket men det ÄR ändå kräk.
Jag vägrar äta, och jag gnäller massvis.
Vi gick en liten promenad för att jag skulle få sova lite. Sköööönt, men jag tänker då fasen inte äta för det!!

*****************************************************************************************

Igår så hittade mamma en maaaaassa videofilmer på mig från min första dag hemma efter BB.
Bland annat en film där jag bajsar på pappa! (I blöjan dock, men jag sitter på pappas mage.)
Jag kommer att lägga upp någon utav dessa filmer under kvällen eller i morgon.
Men just nu ska jag bara kurera mig.

Här kommer lite bilder från min första tid i livet!


Ungefär 2600 gram, liten.



Med Rasmus på BB

//Coco

Dagen som började snett fortsätter...

Jahaja, då har halva dagen gått.
Mamma stoppade in någon glasform med mat i ugnen nu, så det börjar lukta gott.
Jag är vrålhungrig men kan inte äta utan att kräkas upp det genast efterråt. Jag är slemmig som en gammal fisk i halsen, kan vara därför.

************************************************************************************

Efter att ha klagat lite med alla i telefonen så fick mamma napp hos Emelie, så hon och Moa kommer över senare.
Ka vara skönt att tänka på något annat än min krasslighet, men vi vill samtidigt inte smita ut idag när jag är så klen :) Innemys får det bli.


På den här bilden leker jag med Moa, hon i min hoppgunga och jag i min gåstol!

btw. Älskar bodyn jag har på bilden. MONSTER! Den har jag fått av gubben i det tidigare inlägget, Rasmus, och hans Therese. Tack ännu en gång för den!

Host och hack // Coco

En fredag med söndagskänsla.

Vaknade på fel sida samma minut som pappa gick genom dörren.
Vi ropade hejdå men han hörde inte.
Vi försökte äta frukost men det gick inte.
Vi tittade på TV för att få en mjukstart på dagen. Det gick inte. Vi grät.
Jag kräktes upp slem och mamma fick tvätta mattan. Hon fick även tvätta sängen som jag med kräktes ned i natt.
Dumma slem! Dumma penicillin! Dumma fredag utan pappa.

Nu har jag gnällt färdigt för idag!

*****************************************************************************************

Min fadderpappa (Fladderapa?) Rasmus tjatar om att få poussera här i bloggen så jag gör som jag blivit ombedd och klistrar upp en bild på oss tillsammans i soffan hemma hos oss.



Rasmus och jag!

Hörs senare! // Coco


Övertrött superbuse!

Nu är jag i mitt absoluta esse! Mamma skrattar åt mig och kan inte sluta, och jag skrattar och kan inte sluta. och egentligen är jag så trött att jag bara vill falla ihop och sova NU.

Men först ska jag berätta om min dag!

Mamma tog med mig på en låååång promenad efter lunch, det var superfint väder och vi knallade i långt över en timma. Vi handlade blöjor och lekte lite med andra bebisar i skötrummet på Åhlens.

Efter stan så åkte vi hem och stoppade i mig mera mat och lekte en massa, sen tittade Moa och Emelie förbi på kvällsmys med gröt och gotti-gott. När dom nu sen gick så spelade jag över och blev den här superglada speedbabyn!


Jag ska få flarran med välling nu och gå och sova! Hoppas ni får en god natts sömn! Imorrn blir det till att träffa Mia och Alex, om dom törrs träffa snor-monstret! :)

// Coco

Heej!

Hallå där! (stannar upp mitt i farten och skriver snabbt!)
Hann inte uppdatera mera igår. Jag och mamam gjorde storkok och sedan åt vi sen lunch hos Moa. Gott.
Vi lekte massor tills jag ballade ur och blev ybertrött. Då gick vi hem, jag fick åka selen, och jag somnade på vägen hem runt sju, då tog jag natt, så när vi kom hem så sov ju jag bara. tills i morse runt halv sju, då fick mamma ta och gå upp och mysa i soffan!

Jag har tränat på att vara ensam hos grannen idag en stund när mamma duschade! Kanonskoj att leka med grabbarna! Men dom är ganska bestämda mot mig! Fast det tycker mamma att jag kan behöva för jag är sådan översittare när jag leker med Moa :) Hehe!

Nu ska jag och mamam gå ner till Nordstan och shoppa hårfärg till mamma och blöjor till mig. Det är kanonvackert väder ute och vi är nymatade och klara att gå när som hellst. Ville bara berätta varför jag inte skrev mer igår som jag sagt!

Hoppas alla får en fin dag, det ska vi ha! I eftermiddag kommer Frida och hälsar på, det ska bli mysigt!


Jag och mormor i Malaysia!

Hejdå godingar! // Coco

Mat. Frukost. Middag. Lunch. BLÄH!

Jag har nu i två dagar ätit kanonbra tycker mamma och pappa.
Så idag skiter jag i gröten minsann! BLÄH!


Nappen är god, så jag gör som i Malaysia, jag äter napp.


(Det var bara det... ;) ) // Coco

Uppe med tuppen!

Idag vaknade jag typ nyss, strax innan sju. Det är ju bättre än fem, men ändå lite tidigt. Mamma suckar och bär upp mig till soffan.
Idag ska vi gå långpromenad. Det enda vi plannerat. Hoppas ju på att besöka Moa med, men vi har inte bestämt något med dem.

Igår var det pappas dag med mig. Vi gick till Axels förskola. Vi sjöng och jag fick krypa med de andra barnen. Superskoj! Efter det så fikade pappa med Emelie och jag lekte på deras golv. Slog mig lite under ögat, men det är ju sånt jag gör sju gånger om dagen, så det var inte så farligt.



Återkommer med vad dagen gav senare!

MORRN MORRN! // Coco

Vattenfallet!

Idag ska jag visa bilder och berätta om vattenfallet vi var till jag mamma och pappa.

Det var en varm och solig dag ungefär mitt i resan som jag och mamma och pappa bestämde oss för att ge oss av på egen hand till ett vattenfall. De andra som var med på resan åkte och hoppade bland öar!

För att komma till vattenfallets topp fick man gå upp för en superlång trappa, och där kunde man inte ha vagnen så jag fick åka i babybjörnen på pappas mage uppför alla stegen. Stackars pappa! :)

Svetten rann på oss alla och som tur var kunde man bada högst uppe, men det var ISKALLT vatten!
Jag skrek rakt ut av chock när jag doppades i vattnet, men jag tyckte att det var skoj!

Här kommer bilder!


början av trappan


lite utav slutet på vattenfallet



hela familjen uppe vid toppen.
Framför oss är hela själva fallet som vi inte har någon bra bild på tyvär!

Nu ska jag äta middag!  Tjao! // Coco

Lite annat om mat...

Mina matvanor varierar, och vad jag tycker om varierar det med!
Tänkte skriva lite om vad jag äter, när jag gör det och något recept.

Min mamma köper endel burkmat i affären, för jag gillade den bättre än hennes mat i början.
De burkarna har vi diskat ur och sparat eftersom det är perfeka för att ha hemlagad barnmat i!

*******************************************************************************************

Recept på två olika goda grytor jag gillar! Blir ca 8 små burkar.

"Kaloppsliknande"

En stor sötpotatis
Tre morrötter
Tre palsternackor
En halv lite gul lök
Fem kryddpepparkorn i te sil.
och ca 5 grytbitar av nötkött. Tex högrev.

Köttet ska kola länge så ha det och kryddorna först. kanske två tre timmar så man får fylla på vatten vart efter.
Sedan kan man ha i allt sammas samtidigt.

Detta mixas i spadet med lite olja eller mjölkfritt smör för extra fett som vi bebisar behöver!

***************************************************************************************
"Köttsoppa eller nåt sånt"

Ca 5 grytbitar kött (Samma typ av kött som ovan går bra, har även använt fläskkotletter.)
Tre potatisar
En halv kålrot
Två morrötter
Tre palsternackor
En fjärdedels purjolök
En stor tesked tomatpuré
Valfri örtkrydda tex persilja.

Samma här med att koka köttet längre tid än det andra. Ha i örtkryddan när det mixas samman. Mixa i spadet och tillsätt extra fett.

******************************************************************************************

Mamma försöker få mig att inte ha flaskan så mycket under dagtid, så nu trugar hon extra med maten men en vanlig dag kanske ser ut såhär:

  • Gröt till frukost
  • Lunch runt tolv
  • Mellanmål runt tre, kan vara tex fruktpuré, gröt eller plättar
  • Middag runt fem
  • Gröt för kvällen runt åtta, ibland tidigare.
Efter gröten på kvällen så nattas jag med flaskan, kanske en halvtimma, timma senare. Ibland kan det kanske ta två timmar. Beror lite på dagsformen. Till de flesta måltiderna får jag ersättning i mugg men dricker ganska lite av det. (Gillar inte muggen)
Eftersom jag inte tål mjölk för jag lite extra kalsium i piller-pulver någon gång ibland.

Sedan har jag ofta ett mål runt tolv ett på natten med flaskan och så ytterligare runt fem på morgonen. Men ibland står jag över den vid midnatt...

Hoppas ni som undrat fått svar :) Om någon ens undrat!? Haha, men jag måste ju ha något att skirva om som inte bara är om resan!


Ytterligare en restaurangbild :)

Kram på er sötbarn å päron! // Coco


Mer självständig?

Mamma tycker att jag är mammig och jobbig.
Jag är kär i min mamma och blir ledsen när hon går eller vänder ryggen till, men eftersom att hon klagat på min kärleksförklarande attityd så bestämde jag mig i eftermiddags för att bli mer självständig igen.

Nyss ås lekte jag i köket på egen hand medans mamma lagade mat, och efter det lekte jag själv i mitt rum när mamma kissade, UTAN att gråta...  Men jag ger henne ett ledset öga varje gång hon kollar till mig... :)

****************************************************************************************

Mera om resan:

Vi åt ute jämt ju, eftersom vi bodde på hotell. Så här kommer lite restaurangbilder :)


Reaggy-hak


Äter välling under TV-tornet i Kuala Lumpur.


Strandfik någon av de första dagarna!


Full med blåbär, på ett coctail-ställe


Snabbmatsställe i Kuala!


Nu blev jag hungrig!!

//Coco



Hejsan sköna söndag!

Hallå där kära vänner! Igår lekte jag med Moa nästan hela dagen.
Vi lekte i mitt rum, Moa gillade min tittut-bok som jag fått av mammas morbrors fru. Och Moa gillade även min Zebra och min hoppgunga!

Vi gick och handlade, så jag och Moa fick äta middag på ett fik. Vi satt mitt emot varandra och småpratade, det var supermysigt. Borde äta ute oftare :)

*********************************************************************************************



Tänkte ge ännu ett sommartips till alla bebisar(s föräldrar).
Min solhatt köpt på Babyproffsen för knappt 200 kronor, den har +50 i UV-skydd, så även min bad-outfit från LABAN, på bilden harjag bara shortsen, men det tillhör även en tröja med blixtlås. Supersnyggt om jag själv får tycka! Tack vare denna dräkt har jag inte blivit en kräfta som mormor tex blev!

******************************************************************************************

Nu ska mamma baka bullar och jag ska sova middag! // Coco

Zoo!

Hejsan alla (djur-)vänner!

Här kommer ett litet urval bilder ifrån ett Zoo vi var på i Malaysia. Man köpte djurmat och sedan fick man mata alla olika djuren i parken. Jag älskar djur och jag hade nog en utav mitt livs mest intressantaste dagar hittills den här dagen!

Tyvär så laddade kameran ur och vi fick inga bilder på det absolut roligaste, att klappa kaniner och se mamma mata de stora åsnorna. Jag var så fashinerad av de stora mularna som nebbade efter morrötter! Hade själv velat ha bilder för att minna det sen. Men, men, sånt är livet, baterier tar slut ibland. (Även mammas, fastän att hon inte ens går på batteri, eller jag har inte sett någon lucka i allafall?...)

Titta och njut:


Titta på Koi-fiskar, det var spännande!!



En liten apa i ett träd! (Pappas favorit djur)


Mamma matar "Tina"



Mamma håller i en grön fågel som var fin!


Jag och Pingu...

Det var det jag hade att bjuda på. Hoppas ni alla har en fin dag. Nu ska jag sova en kvart medans mamma städar. Sedan ska vi gå till Moa och Emelie och ta en promenad i snön. Och ikväll ska vi se om vi kanske kan få bjuda dem på mat, De bjöd oss igår. Jag fick majskrokar! GOTT men kletigt.

Herrå // Coco

Börjar bli frisk!

Idag så är det mest snoret som rinner som jag störs av, öroninflamationen som jag dragit på mig börjar avta.

Tänkte bara skriva lite kort om hoppgungor. Finns ju en mängd olika märken och varianter, men det vanligaste är nog den som är som en påse man sitter i, och som, precis som min, hängs i dörrkarmen.
Min hoppgunga (<- Klicka för bild.) är en variant som är utformad som sitsen i en lära-gå-stol, den är rymlig och superbra studs i.
Så ni bebbar som tänkt skaffa en hoppgunga, (Och det tycker jag verkligen ni borde göra!) ni borde kika in den här lite rymligare varianten! Jag vet tyvär inte vartifrån min kommer då den är ett begagnat fynd, men det står Ghaco på den?

Eftersom jag frisknat till så är jag i full gång med hoppandet och studsandet idag!
Dessutom lärde jag mig i morse hur man GÅR på riktigt i Gå-stolen! YEEY! Nu kan jag kubba efter mamma vart hon än går. (I vardagsrummet, för det är tröskelklossar på den... typiskt.)

Berättar om Zoo-vistelsen senare!

Tjohej! // Coco

Mer om Malaysia!

Jag är så trött, det är ju natt för mig ungefär nu, eller alltså, det är ju natt i Malaysia ungefär nu, så just nu går mina ögon i kors och mamma tjatar på mig att vara vaken och ger mig mat hela tiden. Jag gråter och somnar stup i ett!

Tänkte att jag skulle klämma in ett inlägg innan jag tvingas ut i kylan, mamma ska ta med mig på middags-date hos Moa. Mitt i natten va?! USCH. ZZzzZzzZZz z

Här kommer ett gäng med fina bilder ifrån allt POOLBADANDE!


Leker med mamma!


Stå på kanten!


Leka med pappa!

Vi bodde mest på hotell som hade pool, för havet var inte direkt min grej! Saltvattnet sved i ögonen.

Dagarna i Malaysia såg ut ungefär såhär:
*Gå upp och äta frukost på någon restaurang runt nio
*Gå till närmsta pool och bada och sova i skuggan
*Äta lunch på restaurang
*Gå någon promenad, kanske shoppa lite
*Sova middag på svalt rum
*Bada och äta och shoppa lite till
*Somnade efter busattacker runt elva-tolv.

Ibland var vi på utflykter, hyrde bil och åkte runt. Såg på djur och gick på marknader.
Imorgon ska jag visa när jag fick vara med och mata djur på ett zoo!

Tjingeling på er. *gääääsp*  // Coco


Bebisbåtar och annat skoj!

Här är jag i min bästa semesterpressent!



Och här är ett urval av andra bebisbåtar som jag googlat fram, för den som vill ha lite sommarinspiration såhär i snökaoset!



Jag har även en giraff-båt såklart! Men den får jag vänta med tills svenska sommaren kommer och morfars och mormors pool är bad-varm!

Det var allt för nu. Vi gick upp mitt i natten idag med, så nu ska vi vila lite :)
Kram på er // Coco

Fortsättning på resan.

I Singapore så passade vi på att dricka singapore sling (En känd drink som man tydligen måste dricka när man är där) Jag fick äta garnityr-apelsinen. På bilden nedan sitter vi på en pubb och myser, jag sitter med Morfar.


Dagen efter gick vi en stadspromenad, jag gillade värmen och njöt i vagnen.



Ju längre dagen gick ju varmare blev det, såhär svettig vart jag efter en dags tur i solskenet:



Morfar svalkar sig med öl, jag blir väldigt avis och vill med ha!!


"Ge mig slurken Morfar!!"

Såhär lycklig var jag när vi var i Singapore på kvällen och alla drack öl (utom jag!)


"Jag kunde flyga, och jag flög HIT!"

Det var om Singapore. Imorgon kommer den första tiden på Lankawi, den stinkande paradisön!

Kramar // Coco

Borta bra...

Men hemma bäst. Ett utryck mamma lärt mig som jag ännu inte förstår innebörden av.
Vi är hemma nu, men vart är poolen? Solen? Mäniskorna? Här är det helt dötrisst, och så har jag blivit förkyld med.
Snoret rinner precis som innan vi åkte!

Nu tänkte jag att de kommande inläggen blir mest om resan, lite i taget lixom, så här kommer lite om stockholm och avresan:

Åka tåg, det kan jag ju redan, så resan upp gick fin-fint. Vi blev upphämtade av min mammas kusins föräldrar.
Mamma och pappa fick laga mat och jag fick leka med Alice som jag berättade om!


Tåg


Kollar in sängen i Singapore!


Terass i Singapore.

-Nu ska vi åka till doktorn med mig och min förkylning!
hörs senare!

kramar// Coco


RSS 2.0